Nuri Alço filmindeki disko müziği ne acaba: John Carpanter
Korku Turka1 | Doğaçlama
Korku Turka1 | Doğaçlama from Efe Dincer on Vimeo.
Türkiye'nin En İyi Üniversiteleri
En tepedeki üniversiteler belirlendi. Üniversitelerin reyting sıralamalarına bakıldığında, şaşıranlar çok olacaktır. Kamuoyunda çok bilinen üniversitelerimizden bir bölümü, sıralamanın çok gerisinde yer alıyorlar.
Neden? Çünkü yeterince yayınları yok... Akademik geleneklerin oluşması zaman alabilir. Bilimsel yayın sıralamasında üst noktalara gelmek de. Bu yüzden sabırlı olmak ve yatırım yapmak gerekiyor.
Üniversitelerin reyting sıralamalarına bakıldığında ortaya çok farklı tablolar çıkıyor. 9 kriterin hemen hepsinde ilk 10’a giren üniversite sayısı, bir elin parmaklarından daha az.
Aslında genel bir değerlendirme yapıldı ve en tepedeki üniversiteler belirlendi. Elbette bunları da sizlerle paylaşacağız ama gelin önce neden bu kriterler belirlendi ve neden yelpaze bu kadar geniş tutuldu? Önce buna bir göz atalım.
Dünyadaki üniversite kriterlerine bakıldığında, genelde sayı, üçü beşi geçmez. Çünkü oturmuş üniversiteler için önemli olan uluslararası yayın ve refere sayısı ile doktora öğrencilerinin oranı. Bu ikisinde iyiler ise genelde iyi kabul edilirler. Bir de Nobel almış olma gibi kriterler var ki, bunlar bizim çok ötemizde. Tıpkı yabancı öğretim üyesi ve yabancı öğrenci sayıları gibi.
İki gruba ayrıldı
Türkiye’deki üniversite sayısı sürekli artıyor. Bu yüzden ortaya haksızlıkların çıkmaması için üniversiteler iki gruba ayrıldı. 2000’den önce ve sonra kurulanlar diye. Son bir yılda kurulanlar ise hiç değerlendirilmeye alınmadı. Çünkü daha çok yeniler.
Bugün, tabloların geneli incelendiğinde şaşıranlar çok olacaktır. Kamuoyunda çok bilinen üniversitelerimizden bir bölümü, sıralamanın çok gerisinde yer alıyorlar. Neden? Çünkü yeterince yayınları yok.
Oysa Türkiye’deki popüler kültüre yönelik bir sıralama yapılsa ve şu kriterler belirlense, sıralama çok farklı olabilirdi: Örneğin öğretim üyeleri, bilimsel araştırma yerine televizyonlara çıkmayı tercih edenler, araştırma laboratuvarı kurma yerine ilan ve reklama öncelik verenler, akademik işbirlikleri yerine medya ile sıkı fıkı olanlar, doktora yerine lisansa ağırlık verenler, uluslararası yayına değil sınavda dereceye girenlere para dağıtanlar diye bir sıralama yapsak, herhalde yandaki tablolardan daha farklı tablolar ile karşı karşıya kalırdık. Ama asıl olan popülarite değil, akademik donanım.
Dünyanın Sonu 2099'da geliyor aboooo
Peki nerden ulaştım bu bilgiye? Tabiki eski bir uygarlıktan daha güvenilir bir takvimden: Windows Vista!! Siz olsanız eski bir uygarlığın takvimine mi inanırsınız yoksa zeki adamların çalıştığı Microsoft Corp. yaptığı bir işletim sisteminin takvimine mi inanırsınız? İnanmak size kalmış :)
Buyrun videosu:
Yazık...
Bugün bir yazı okudum, çok sinirlendim...
Yazı ülkemizin durumunu özetler nitelikte...
Yazıyı okumadan önce yandaki resmi inceleyin...
http://www.suleymaniyehamami.com.tr/
Sitesinden alınmıştır bu resim...
Yıllar önce hamamda kadınlar ile erkekler aynı yerde diye olaylar olmuştu ve kapatılmıştı...
Şuan durum ne diye sorarsanız resime daha detaylı bakın... Dün kadın erkek aynı hamamda diye kapatılan yerde bugün durum ne?? Fotoğraf neyi anlatıyor?? Threesome or something?? PES!!!
Onu geçtim uzantısı "com.tr" olan Süleymaniye Hamamı'nın sitesinde Türkçe adına hiçbir şey yok!
Onu geçtim hamama da giremiyoruz biz Türkler... Yazık... Şimdi zafer bayramını kutlamamız gerek ama nasıl? Ülkede Devletçilik kalmamış, dün vatan millet sakarya diyenler bugün arapdan çok arapçı, cemaatten çok cemaatçi, ümmetten çok ümmetçi, patronlardan çok şirketçi olmuş... Çok sinirliyim bu gece... Yazıyı paylaşıyorum:
TÜRKİYE'NİN ALTERNATİF SINIR KAPISI
Osmanlı döneminin değerli mirası, tarihi Süleymaniye Hamamı'nı duymuşluğunuz vardır.
Bir dönem, kadın erkek söz konusu hamamda birlikte hamıyor diye mesele olmuştu.
Acentelerle anlaşmalı olan hamamın hudut kapısı Süleymaniye dolaylarına açılıyor.
Gelgelelim hamamdan içeriye girmek için, önce ülke dışına çıkmanız gerekiyor.
Pasaportunuz yoksa, vakit kaybetmeden keselenme sevdanızdan vazgeçin.
*
Hamamın halkla ilişkiler soru-n-lusu bayancığına ve by patronlarına sesleniyorum!
Ya da vazgeçtim, yetkililere soruyorum: Tarihin emaneti bu değerli miras kimin?
Neden giremiyorum, neden yıkanamıyorum, neden tarihimi yaşayamıyorum?
Yoksa yabancıya 'yes' mahrem de, bize mi nomahrem? Bu nasıl denklem?
*
Adı Süleymaniye Hamamı ama vizesi noksan Türklere kapısı kapalı!
Web sitesinde ne bir Türkçe anlatım var, ne bize nazır ifade.
J.Abdul
---------------------------------------------------------
Yazının tamamını okumak için: http://www.haber3.com/birkac-akla-ziyan-mesele-105237y.htm
Klon Buzağı "Efe"
TÜBİTAK-MAM, İstanbul Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğinden yürütülen 'Anadolu Sıığırlarının Klonlanması Projesi' kapsamında dünyaya gelen Türkiye'nin ilk klon buzağısı "Efe" .
İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zeynep Çiğdem Kayacan, Veteriner Fakültesinde düzenlenen basın toplantısında, "Anadolu Yerli Sığırlarının Klonlanması Projesi"ne 2005'te başlandığını belirtti.
Projenin amacının, "Anadolu topraklarında en az 100 yıldır yaşayan yerli sığır ırklarının, klonlama teknolojisi ile üretilebilme olanağının belirlenmesi olduğunu" dile getiren Prof. Dr. Kayacan, yerli ırkların verimlerinin düşük olmakla birlikte hastalıklara ve zorlu iklim koşullarına dirençli olduğunu vurguladı.
Kayacan, bu ırkların yurt dışından getirilen verimi yüksek kültür ırklarına göre daha sağlam yapılı hayvanlar olduğuna işaret ederek, bu nedenle gelecekte bu ırkların genetik özelliklerinin çok önem kazanacağının düşünüldüğünü anlattı.
Dünya genelinde sayıları gittikçe azalan bu tip yerli ırkların korunması için son yıllarda Dünya Gıda ve Tarım Organizasyonu'nun eylem planları hazırlandığını ve bunların yok olma riskine karşı gen bankalarının oluşturulduğunu ifade eden Prof. Dr. Kayacan, gelecekte bu bankalarda saklanan hücrelerin kaybolan ırkların tekrar doğaya kazandırılmasının mümkün olabileceğini söyledi.
Proje kapsamında Batı Anadolu Bölgesi'nin bir ırkı olan "Boz" sığırın klonu olan "Efe"nin, bankada saklanan bir hücrenin sağlıklı bir bireye dönüştürüleceğinin en büyük kanıtı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Zeynep Çiğdem Kayacan, proje aşamasında üç kurumun birlikte çalıştığını, klon embriyoların TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü Transgen ve Deney Hayvanları Laboratuvarı'nda üretildiğini ve üretilen klon embiriyoların İÜ Veteriner Fakültesi'ndeki taşıyıcı anneye transfer edildiğini kaydetti.
Efsane canavar Google Earth'de ortaya çıktı
İskoçya'da yıllardır süre gelen Loch Ness Gölü'nde yaşadığı iddia edilen efsanevi canavar Google Earth'te görüldü!
Bu uydu görüntüsü, bir güvenlik görevlisi tarafından tarafından fark edildi. Dikdörtgen şeklinde ince kenarları olan bu simge ülke genelinde tartışma yarattı.
Güvenlik görevlisi Jason Cooke, gördüklerine inanamadığını, bu şeklin tamamen Loch Ness Gölü canavarı tanımlamalarına uyduğunu açıkladı. Loch Ness Gölü canavarı suda yüzerek yaşayan varlığı geniş kitlelerce inanılan bir canavar. Adrian Shine, Loch Ness projesi araştırmacısı, bu yeni şeklin çok ilginç olduğunu ve kesinlikle incelenmeye değer olduğunu söyledi.
Virüs trojen börtü böcek temizleme :)
Not: Bunları sakın evde denemeyin. :)
Sd-ram'den DDR ramlara terfi edin! :)
Not: Bunları sakın evde denemeyin. :)
DVD yükleme, hem de dvd sürücüsüz! :)
Not: Bunları sakın evde denemeyin. :)
PC Bakım ve Onarım-Bozuk harddiske format atma :)
Not: Bunları sakın evde denemeyin. :)
İşte Nokia 'nın İlk Bilgisayarı : Booklet 3G
'Nokia Booklet 3G'yi devrim olarak değerlendiren Harlow Nokia'nın netbook sektörüne girdiğini doğruladı ve yeni cihazla ilgili bilgiler verdi. Booklet 3G'de dünya devi İntel tarafıdan üretilen işlemcilerin kullanılacağını söyleyen Harlow, iki firma arasında stratejik işbirliği anlaşması imzalandığını söyledi.
Dünyanın en büyük cep telefonu imalatçısının yeni dizüstü bilgisayarı 'Booklet 3G'nin bazı özellikleri ise şöyle olacak: 'Booklet 3 G' sadece 1,25 kg ağırlığında ve 10 inc büyüklüğünde olacak. Kasası Alüminyum olarak tasarlanan yeni netbook 12 saatlik pil ömrüne sahip olacak. Bunların yanında Booklet 3G'nin en önemli özelliği ise bağlantı özelliklerinde saklı olacak. Çünkü gelen bilgilere göre Nokia'nın yeni netbook'u, WiFi ve Bluetooth gibi iletişim teknolojilerine ek olarak kablosuz geniş-bant internet için 3G/ HSPA desteği de sunacak.
Nokia, Booklet 3G'nin fiyatını ve ne zaman piyasaya sunulacağın şimdilik sır gibi saklanıyor. Ancak 2 Eylül'de gerçekleştirilecek olan 'Nokia World' isimli etkinlikte merakla beklenen bu bilgilerin ve cihazla ilgili diğer detayların açıklanması bekleniyor.
Mobil teknolojisindeki uzmanlığını krize rağmen büyüyen laptop sektörüne aktarmayı hedefleyen Nokia bu sayede rakipleriyle olan rekabetinde bir adım öne geçmeyi hedefliyor.
AÇILIM
Açılıp saçılmamız değil , toparlanıp bütünleşmemiz gereken bir dönemde kaynağı ,zamanı ,hüviyeti,programı belirsiz bir projeyle karşılaştık millet olarak…Adı proje bunun.
Proje kelimesi her zaman alımlıdır…
Kürt kelimesinden sebepsiz yere korkanlar için adı “demokrasi ve kardeşlik açılımı” iken , bu ismi ısrarla duymak isteyenlere karşı ise “kürt açılımı” kullanılıyor daha çok…Bu yönden bakarsak olaya, iktidar işi çok iyi kavramış, ne şiş yansın ne kebap diyor, bir yandan doğudaki seçmenine göz kırparken diğer yandan hala gelişmişlik düzeyi açısından doğudan hiçbir farkı olmayan diğer bölgelerin köylüsünü,çiftçisini, halkını , gencini, seçmenini yine elinden kaçırmamak istiyor.
Bir de olayın bir başka boyutu var….Bu söz konusu sorunla ne hikmetse çok yakından ilgilenen, bu konu hakkında Türkiye’den bir haber duydukları anda ansızın kulak kabartan, kulak misafiri batılı dostlarımız.!
Haliyle batılı dostlarımız da bizle el ele verip binbir sorun içinden özellikle çok beğendikleri bu sorunu “çözmek” istiyor, bir el atmak istiyorlar yolun ortasında kalmış bu arabaya…
Peki biz bu adamları alaya aldık da , bizde de suç yok mu yahu hiç diyeceksiniz biliyorum, evet hatta duydum bile, “ulan ne kadar da statükocu adamsın, faşistsin,keşişsin…” diye sıraladığınız o bol “-izm” ve “–ist” dolu hakaretlerinizi…
Biliyorum dostlarım kafanız çok karışık…Göç yollarında ömrünüz heba oldu, oradan oraya sürülmekten heba oldunuz, insanların size her yerde terörist, bölücü diye bakıp bölücülüğün alasını yapmalarından usandınız, horlanmaktan usandınız…Biliyoruz, çünkü biz de usandık.!
Çünkü bizim de babalarımız zamanında ellerinde tahta bavullarla ufacık köylerinden , ufacık dünyalarından çıkıp o büyük şehirlere gittiler, orada zaman zaman tıpkı sizler gibi hor görüldüler…
Bu arazileri halka devretmek söz konusu olunca faşistleşen, devletleşen ama iş bu ülkenin anayasasıyla , düzeniyle , temel dinamikleriyle oynamaya gelince demokrasi şampiyonu bülbüller kesilen tilkilere gözümüz tok !
En çok iş imkanı bulunan üniversite bölümleri
Bu yazıyı siz öğrenciler(özellikle geleceğini düşünen gençler) için paylaşıyoruz. Belkide bölüm seçmekte zorlananlar için yardımcı olacaktır. Bir danışmanlık şirketi olan Data Expert'in uzun uğraşlar(1,5 yıl) ile oluşturduğu bu çalışma finans hizmetlerinden bilgisayar teknolojilerine kadar uzanan geniş bir yelpazede değerlendiriliyor. Değerlendirmedeki bir ayrıntıya dikkatinizi çekmek isterim, namı olan üniversitelerin her bölümü listede yok, yani üniversitenin adı yetmiyor her bölüm için... Buyrunuz:
ODTÜ
1. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
2. Okul Öncesi Öğretmenliği
3. İngilizce Öğretmenliği
4. İstatistik
5. Kimya
6. Moleküler Biyoloji ve Genetik
7. Psikoloji
8. İktisat
9. İşletme
10. Siyaset Bilimi
11. Uluslararası İlişkiler
12. Küresel ve Uluslararası İlişkiler
13. Endüstri Ürünleri Tasarımı
14. Mimarlık
15. Şehir ve Bölge Planlama
16. Bilgisayar Mühendisliği
17. Çevre Mühendisliği
18. Elektrik - Elektronik Mühendisliği
19. Endüstri Mühendisliği
20. Gıda Mühendisliği
21. Havacılık ve Uzay Mühendisliği
22. İnşaat Mühendisliği
23. Kimya Mühendisliği
24. Makine Mühendisliği
25. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
26. Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
1. Bilgisayar ve Eğitim Teknolojileri Öğretmenliği
2. İngilizce Öğretmenliği
3. Okul Öncesi Öğretmenliği
4. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
5. Fizik
6. Kimya
7. İngiliz Dili ve Edebiyatı
8. Moleküler Biyoloji ve Genetik
9. Psikoloji
10. Çevrebilim
11. İktisat
12. İşletme
13. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
Mühendislik Fakültesi
14. Bilgisayar Mühendisliği
15. Elektrik - Elektronik Mühendisliği
16. Endüstri Mühendisliği
17. Makine Mühendisliği
18. Kimya Mühendisliği
Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu
19. Turizm İşletmeciliği
20. Uluslararası Ticaret
21. Yönetim Bilişim Sistemleri
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
1. Adalet Meslek Yüksekokulu
2. Hukuk
3. Makine Mühendisliği
4. İnşaat Mühendisliği
5. Mimarlık
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
1. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
2. Elektrik Mühendisliği
Siyasal Bilgiler Fakültesi
3. İktisat
4. İşletme
5. Maliye
6. Uluslararası İlişkiler
MARMARA ÜNİVERSİTESİ
1. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
2. İngilizce Öğretmenliği
3. Eczacılık
4. Hukuk
5. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
6. Ekonometri
7. İktisat
8. İşletme
9. Hemşirelik
GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Hukuk Fakültesi
1. Hukuk
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
2. Kamu Yönetimi
3. Maliye
4. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği
Mühendislik - Mimarlık Fakültesi
5. Elektrik - Elektronik Mühendisliği
6. Endüstri Mühendisliği
7. İnşaat Mühendisliği
8. Bilgisayar Mühendisliği
BİLKENT ÜNİVERSİTESİ
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
1. Siyaset Bilimi
Mühendislik Fakültesi
2. Endüstri Mühendisliği
3. Bilgisayar Mühendisliği
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
1. Eczacılık
2. İngiliz Dil Bilimi
3. İngiliz Dili ve Edebiyatı
4. Bilgi ve Belge Yönetimi
5. Mütercim ve Tercümanlık
6. Bilgisayar ve Eğitim Teknolojileri Öğretmenliği
7. İngilizce Öğretmenliği
8. Okul Öncesi Öğretmenliği
9. Tıp
10. Beslenme ve Diyetetik
11. Hemşirelik
12. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
13. Çocuk Gelişimi
Hacettepe Meslek Yüksekokulu
14. Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama
KOÇ ÜNİVERSİTESİ
1. Bilgisayar Mühendisliği
2. Elektrik - Elektronik Mühendisliği
3. Endüstri Mühendisliği
4. Makine Mühendisliği
5. Moleküler Biyoloji ve Genetik
6. Hukuk
7. Ekonomi
8. İşletme
9. Uluslararası İlişkiler
10. Hemşirelik
EGE ÜNİVERSİTESİ
Diş Hekimliği Fakültesi
1. Diş Hekimliği
Eczacılık Fakültesi
2. Eczacılık
Edebiyat Fakültesi
3. İngiliz Dili ve Edebiyatı
Eğitim Fakültesi
4. Bilgisayar ve Eğitim Teknolojileri Öğretmenliği
Tıp Fakültesi
5. Tıp
Ziraat Fakültesi
6. Ziraat Mühendisliği
GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
1. İktisat
2. İşletme
3. Uluslararası İlişkiler
4. Siyaset Bilimi
Mühendislik ve Teknolojileri Fakültesi
5. Bilgisayar Mühendisliği
6. Endüstri Mühendisliği
Fen Edebiyat Fakültesi
7. Fransız Dili ve Edebiyatı
8. Matematik
İletişim Fakültesi
9. Gazetecilik
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
1. Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama
2. Makine Mühendisliği
3. İnşaat Mühendisliği
4. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
5. Bilgisayar Mühendisliği
SABANCI ÜNİVERSİTESİ
1. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programları
2. Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği
3. Elektronik Mühendisliği
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
1. Cerrahpaşa Tıp
2. İstanbul Tıp
3. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
4. İşletme
5. Moleküler Biyoloji ve Genetik
6. Elektrik - Elektronik Mühendisliği
7. Endüstri Mühendisliği
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
1. İnşaat Mühendisliği
2. Makine Mühendisliği
3. Bilgisayar Mühendisliği
4. Elektrik Mühendisliği
5. Elektronik Mühendisliği
6. Matematik Mühendisliği
"aaa bizim üniversite/bölüm neden yok?" demeyiniz lütfen veya telaşa kapılıp üzülmeyiniz, sonuçta bu bir şirketin araştırması ve kendi çalıştıkları firmalar bazında yaptığı bir çalışma, dolayısıyla siz "işini iyi yapan, nitelikli" bir öğrenci olduktan sonra mezun olduktan sonra iş bulmanız zor olmaz, yeterki son sınıfa kadar "yattara valli" olmayın, kendinizi geliştirin ve ayrıca hede hödö :P bu konuda size önerebileceğim güzel bir yazı var. buyrun: Kendi Elmas Tarlanızın Farkında Mısınız?
Grup Nara Ne Olur Gitme - Aç bana Kollarını
Aşağıda Youtube ve Dailymotion'dan videolarımız var. Dilediğinizden izleyebilirsiniz. Siz ziyaretçilerimiz için mp3'ünü de ekledik. MP3 olarak indirmek isterseniz, . 1980+1 mutlu dinleyiciden biri de siz olun :D (pazarlamacılar gibi konuştum :))
Videoya gerek yok ben sadece dinlemek istiyorum derseniz buradan dinleyebilirsiniz:
(mp3 çalar yazılımımımızdaki arıza nedeniyle şimdilik sadece müzik dinlemenizi sağlayamıyoruz)
Şarkı Sözleri ise şöyle:
ne olur gitme..
üşüyor ellerim..
ne olur gitme..
sen gidince
üşüyor ellerim..
boynu bükük
öksüz kalbim..
aşka kısır sancılar.
gözlerimde
yağmur olur şarkılar..
toz duman olur..
her sokakta alev alev
yangınlar çıkar..
sar yine öyle, tut bırakma.!
sev beni delicesine.
kimseye verme,
canımı da yakma
çok severim güzelim
ben deliyim sen kusuruma bakma
ah! yanıyor yüreğim
ne olur beni anla!
ne olur gitme..
üşüyor ellerim..
Youtube'dan izleyemiyorsaniz üzülmeyin, sizin için alternatiflerimiz hazır:
İnternetin son günlerdeki popüler şarkısı Seni seviyorum ve Günce Yorgancılar:
Günce Yorgancılar için hazırladığımız özel sayfamız ve birbirinden güzel diğer şarkılar için tıklayınız.
Usain Bolt 100 ve 200 metre finalleri trt'den Türkçe izle
100 metre finali:
http://www.dailymotion.com/user/gork71/video/xa89ps_usain-bolt-100-metre-dunya-rekoru-t_sport
200 metre finali:
http://www.dailymotion.com/user/gork71/video/xa89r8_usain-bolt-200-metre-dunya-rekoru-t_sport
Usain Bolt 200m'de 19.19 ile bir rekor daha kırdı-video izle
Bolt, bu derecesiyle 200 metrede de dünya rekorunun sahibi oldu.
Eski dünya rekoru da 19.30 ile yine Jamaikalı atlete aitti.
Yarışmada Panamalı atlet Alonso Edward 19.81 ile gümüş,
ABD'li atlet Wallace Spearmon da 19.85 ile bronz madalya aldı.
100 Film 100 Replik 100 Sayı, İşte sinemadan ilginç kesitler
Gerçekten ilginç bir çalışma, hazırlayan bayağı uğraşmış olsa gerek. İşte liste :) Bir çok filmi izledim listedeki ama çoğuna dikkat etmemişim hiç. Burda izleyince farkettim :D
100. Night of the Living Dead
99. Laura
98. Dead Poet's Society
97. Bladerunner
96. The Lost Weekend
95. Ocean's 11
94. Star Wars
93. Midnight Run
92. It Came From Outer Space
91. The Right Stuff
90. The Fugitive
89. The French Connection
88. Back to the Future
87. Castaway
86. Quiz Show
85. Silence of the Lambs
84. Titanic
83. The Magnificent Seven
82. Rainman
81. Galaxy Quest
80. Harold and Maude
79. Rosencrantz and Guildenstern are Dead
78. The Day The Earth Stood Still
77. The Apartment
76. The Great Escape
75. The Hustler
74. Ed Wood
73. The Jerk
72. Raiders of the Lost Ark
71. When Harry Met Sally...
70. Star Trek II: The Wrath of Kahn
69. MASH
68. The Breakfast Club
67. The King and I
66. Gentleman's Agreement
65. The Princess Bride
64. Yellow Submarine
63. Network
62. Mr. Roberts
61. Singles
60. Gone With the Wind
59. The Awful Truth
58. Goldfinger
57. The Manchurian Candidate
56. It's a Wonderful Life
55. The Blues Brothers
54. The Remains of the Day
53. Midnight Express
52. Waking Ned Devine
51. Roman Holiday
50. Cool Hand Luke
49. The Taking of Pelham One Two Three
48. The Adventures of Robin Hood
47. The Big Sleep
46. On the Waterfront
45. The Hudsucker Proxy
44. Dirty Harry
43. Monty Python and the Holy Grail
42. Finding Nemo
41. Ben Hur
40. Superman
39. The 39 Steps
38. Aliens
37. Men in Black
36. Clerks
35. Harvey
34. Marty
33. The Life and Times of Judge Roy Bean
32. All About Eve
31. Ferris Bueller's Day Off
30. The Wild Bunch
29. Young Frankenstein
28. The Bridge Over the River Kwai
27. The Usual Suspects
26. North by Northwest
25. Sunset Blvd.
24. Escape from NY
23. The Wizard of Oz
22. Casablanca
21. The Lion in Winter
20. Boogie Nights
19. The Shawshank Redemption
18. Almost Famous
17. The Maltese Falcon
16. The Natural
15. Being John Malkovich
14. The Professionals
13. Lawrence of Arabia
12. Ghostbusters
11. This is Spinal Tap
10. Citizen Kane
9. 12 Angry Men
8. Office Space
7. To Kill a Mockingbird
6. Lock, Stock and Two Smoking Barrels
5. The Godfather
4. Fargo
3. L.A. Confidential
2. Once Upon a Time in the West
1. Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Kaynak
Nihayet: TDK uyardı, 3G yerine 3K deyin!
daha iyi birşeymiş imajı uyanacakmışcasına kimsenin aklına gelmedi 3N veya 3K, nedir bu Türkçesi varken yabancısını aynen alıp kullanma hayrınlığı? :(
Şahsen, bizzat, kendi fikir ve düşüncem doğrultusunda TDK'yi tebrik ederken, telefon sirketlerini ve onlarin tanıtım bölümlerini esefle kınıyorum.
Türk Dil Kurumu 3G'ye karşı çıktı: 3N veya 3K deyin.
Türk Dil Kurumu (TDK), görüntülü konuşma özelliği ile Türkiye'de de kullanıma sunulan 3G (Third Generation) teknolojisinin İngilizce telaffuzuna tepki gösterdi.
Başkan Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, 3G yerine '3. Nesil veya 3. Kuşak' anlamına gelen 3N veya 3K kısaltmalarının kullanılması gerektiğini ifade etti. Hizmetin adında geçen 'generation' kelimesinin tam karşılığının Türkçede, 'kuşak' veya 'nesil' sözcükleriyle anlamlandırıldığını kaydeden Akalın, bu ifadelerin hizmetin vatandaş tarafından da daha net anlaşılması açısından kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Şükrü Haluk Akalın, "Vatandaş, 3G teknolojisindeki 'G'nin 'generation' olduğunu bilmez. Bu bakımdan hem hizmetin daha iyi anlaşılması hem de Türkçenin korunması açısından 'generation' kelimesinin tam karşılığı olan 'kuşak' veya 'nesil' kelimeleri kullanılmalıdır." uyarısında bulundu.
'KUŞAK' TÜRKÇE, 'NESİL' ARAPÇA
Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre 'kuşak' kelimesinin kökeni Türkçe. 'Nesil' sözcüğünün kökeni ise Arapça. Başkan Akalın, Arapça olmasına rağmen 'nesil' kelimesinin de asırlardan beri dilimizde kullanıldığını aktardı. Akalın, bu sebeple iki sözcük arasında bir ayrıma gitmeden, 3G yerine her ikisinin de 3N veya 3K olarak kısaltmalarının kullanılabileceğini ifade etti.Nasa’ya niyet, herkese kısmet.
Bir zamanlar Amerikan Uzay Ajansı (Nasa) tarafından firmalara sipariş edilip de üstün başarıyla hayata geçirilen ve sonradan seri üretime dönüşen ‘akıllı’ ürünlerin pek çoğu bugün köşebaşındaki marketin raflarında size bakıyor. Ve siz bu eşyanın Nasa için yapıldığını büyük olasılıkla bilmiyorsunuz. İşte Nasa için niyetlenilen, sonradan herkese kısmet olan en popüler 10 ‘uzay’ ürünü:
1. ŞARJLI EL ALETLERİ
Uzay araştırmalarında kullanılmak üzere akıl edilen ve geliştirilen ürün ve teknolojilerin çoğu bugün hemen hepimizin hayatını kolaylaştırıyor. Örneğin bugün elinizdeki ‘şarjlı’ marangoz aletlerinin atası, bir zamanlar Nasa için icat edilmişti.
Apollo uzay aracını Ay’a yollama hazırlığındaki Nasa, astronotların Ay yüzeyinden kaya örnekleri toplarken zaman kaybetmesini istemiyordu. Az zamanda ne kadar çok örnek toplanırsa o kadar iyiydi elbette. Ama uzay aracında priz olmadığı gibi 385,000 kilometre uzunluğunda ‘uzatma kablosu’ kullanmak da elbette söz konusu değildi.
Nasa bunun üzerine Amerikan elektrikli el aleti üreticisi Black&Decker ile işbirliğine gitti. Firma, Nasa’nın finansmanı ve teknik desteğiyle şarj edilebilir pille çalışan ve az enerji tüketen motorlar geliştirdi. Bugün şarj edilebilir el ve mutfak aletlerinin hemen hepsi, işte o zamanki mesainin meyveleri.
2. DUMAN DEDEKTÖRÜ
Artık neredeyse tüm binalarda kullanılan yangın alarm sistemleri, esas itibarıyla zararlı duman ve gazların dedektörler vasıtasıyla hızlı olarak tespit edilip alarmın harekete geçirilmesiyle çalışıyor. Bu sistemlerin atası ise uzay üssü Skylab’te kullanılmıştı.
ABD’nin uzaydaki ilk istasyonu olacak Skylab’in hazırlıklarını sürdüren Nasa, Honeywell Corp. firmasına duman ve zehirli gazları tespit edecek dedektörler geliştirmesi için sipariş verdi. Sonuçta dünyanın ilk iyonizasyonlu duman dedektörü icate dilmiş oldu. Sistem çok az miktarda Amerikyum-241 radyoaktif izotoptan faydalanıyordu.
ABD’nin uzaydaki ilk istasyonu olacak Skylab’in hazırlıklarını sürdüren Nasa, Honeywell Corp. firmasına duman ve zehirli gazları tespit edecek dedektörler geliştirmesi için sipariş verdi. Sonuçta dünyanın ilk iyonizasyonlu duman dedektörü icate dilmiş oldu. Sistem çok az miktarda Amerikyum-241 radyoaktif izotoptan faydalanıyordu.
Bu icadı 1979’da daha ucuz ve hassas fotoelektrik dedektörler izledi. Bunlar havadaki dumanı ‘görerek’ harekete geçiyordu. Yangın dedektörleri bugüne kadar belki yüz binlerce hayat kurtarmıştır. Ama özellikle itfaiye çağırmak gibi bir lüksü bulunmayan Uzay İstasyonu’ndakilerin.
3. TAKVİYELİ BEBEK MAMASI
Aklınız hemen dondurulmuş gıdalara gitmesin. Bahsettiğimiz ürünler, bugün pek çok bebeğe nasip olan bol mineralli, vitaminli, güçlendirilmiş bebek mamalarından başkası değil.Nasa, uzun süren uzay yolculuklarında astronotları çabuk ve yeterli şekilde besleyebilecek, ama fazla yer de kaplamayan çözümler üzerinde çalışmaya 1950’lerde başlamıştı. Bazı alg (yosun) türlerinin kullanımından olumlu sonuçlar elde edildi.
Maryland’teki bir biyokimya firması, anne sütündeki yağlara benzeyen iki besleyici asit taşıyan bir yosun türü keşfetti. Buradan yola çıkılarak geliştirilen Formulaid, bugün bebeklerin görme ve zeka kabiliyetlerini geliştirmek için verilen mamalarda hala kullanılıyor.
Devamı için http://www.ntv.com.tr/id/24992680/page/2/
Üniversite har(a)çlari katki payları belirlendi son durum-2009
Ne, ikinci öğretim konservatuar 4bin lira mi? Yok artık! Eğitim fakültesi 284 TL katkı payı istiyor. 142 TL'lik iki taksit halinde ödenecek. Katki kredisi alanlar %20'si olan ödeyecekler yanılmıyorsam 28,4 TL civarı.
FAKÜLTE VE PROGRAMIN ADI ÖĞRENCİ KATKISI TL
------------------------- ----------------
Tıp Fakülteleri 591
Diş Hekimliği Fakültesi 494
Eczacılık Fakültesi 494
İTÜ İşletme Fakültesi Müh. 402
Mühendislik Fakültesi 387
Mimarlık Fakültesi 387
Müh.-Mimarlık Fakültesi 387
Mühendislik ve Tekn. Fak. 387
Mimarlık ve Tasarım Fak. 387
İnşaat Fakültesi 387
Makina Fakültesi 387
Maden Fakültesi 387
Elektrik-Elektronik Fak. 387
Kimya Metalurji Fak. 387
Uçak ve Uzay Bil. Fakültesi 387
Ziraat Fakültesi 387
Orman Fakültesi 387
Veteriner Fakültesi 386
Gemi İnş. ve Deniz Bil. Fak. 316
Deniz Bilimleri Fakültesi 316
Su Ürünleri Fakültesi 316
Denizcilik Fakültesi 316
Sanat ve Tasarım Fakültesi 316
Güzel Sanatlar Fakültesi 316
Tekstil Tekn. ve Tasarım Fak. 316
Hukuk Fakültesi 313
İktisat Fakültesi 313
İşletme Fakültesi 313
Siyasal Bilgiler Fakültesi 313
İktisadi ve İdari Bilimler Fak. 313
Fen Fakültesi 284
Fen-Edebiyat Fakültesi (Fen Programı) 284
Dil Tarih ve Coğrafya Fak. 284
İlahiyat Fakültesi 284
Eğitim Fakültesi 284
Mesleki Eğitim Fakültesi 284
Sağlık Eğitim Fakültesi 284
Endüstriyel San.Eğt. Fak. 284
Ticaret Turz.Eğt. Fakültesi 284
Eğitim Bilimleri Fakültesi 284
Sağlık Bilimleri Fakültesi 284
Edebiyat Fakültesi 284
Fen-Edebiyat Fakültesi
(Edebiyat ve Sos.Prog.) 284
İletişim Bilimleri Fakültesi 284
İletişim Fakültesi 284
Tıbbi Biyolojik Bil.Prog. 281
Fizik Tedavi ve Reha.Prog. 281
Teknik Eğitim Fakültesi 281
Açıköğretim Fakültesi 71
Yabancı Dil Destek Birimleri, Yabancı Dil Hazırlık Sınıfları ve Yabancı Dil
Hazırlık Okulları için kazanılan fakültenin, yüksekokulun ve bölümün katkı payı ödenecek.
-YÜKSEKOKULLAR-
Yüksekokullar için belirlenen katkı payları da şöyle:
FAKÜLTE VE PROGRAMIN ADI ÖĞRENCİ KATKI PAYI TL
------------------------ -------------------
Devlet Konservatuvarı 589
Sivil Havacılık Yüksekokulu 470
Mesleki Teknoloji Y.O. 227
Tütün Eksperliği Y.O. 227
Ev Ekonomisi Y.O. 227
Bankacılık ve Sigorta. Y.O. 190
Uygulamalı Bilimler Y.O. 190
İlahiyat Meslek Y.O. 190
Sağlık Yüksekokulları 190
Endüstriyel Sanatlar Y.O. 190
Takı Tek. ve Tasarımı Y.O. 190
Beden Eğit. ve Spor Y.O. 190
Spor Bilimleri Tek. Y.O. 190
Fizik Ted. ve Reh. Y.O. 190
Hemşirelik Yüksekokulu 190
Ulaştırma Y.O. 190
Ormancılık M.Y.O. 190
Engelliler Entegre Y.O. 190
Tapu Kadastro M.Y.O. 190
Meslek Yüksekokulları 190
Sağlık Hizmetleri M.Y.O. 190
Turz.ve Otelcilik İşl.Y.O. 190
Turz.İşl.ve Otelcilik Y.O. 190
Sivil Havacılık M.Y.O. 190
Sosyal Bilimler M.Y.O. 190
Teknik Bilimler M.Y.O. 190
Su Ürünleri M.Y.O. 190
Uzaktan Eğitim M.Y.O 190
Adalet Yüksekokulu 190
Denizcilik Y.O. 190
Deniz İşl.ve Yön.Y.O. 190
Lisansüstü Öğretim 258
-İKİNCİ ÖĞRETİM-
Yükseköğretim kurumlarında yapılacak ikinci öğretimde öğrencilerden alınacak öğrenim ücreti ise şöyle belirlendi:
FAKÜLTE VE PROGRAMIN ADI ÖĞRENİM ÜCRETİ YTL
------------------------ ---------------
Veteriner Fakültesi 2.134
Tıbbi Biyolojik Bil.Prog. 2.134
Fizik Tedavi ve Reha.Prog. 2.134
Gemi İnş. ve Deniz Bil. Fak. 1.924
Deniz Bilimleri Fakültesi 1.924
Su Ürünleri Fakültesi 1.924
Denizcilik Fakültesi 1.924
Sanat ve Tasarım Fakültesi 1.924
Güzel Sanatlar Fakültesi 1.924
Tekstil Tekn.ve Tas. Fak. 1.924
Mühendislik Fakültesi 1.529
Mimarlık Fakültesi 1.529
Müh.-Mimarlık Fakültesi 1.529
Mühendislik ve Tekn. Fak. 1.529
Mimarlık ve Tasarım Fak. 1.529
İnşaat Fakültesi 1.529
Makina Fakültesi 1.529
Maden Fakültesi 1.529
Elektrik-Elektronik Fak. 1.529
Kimya Metalurji Fak. 1.529
Uçak ve Uzay Bil. Fakültesi 1.529
Ziraat Fakültesi 1.529
Orman Fakültesi 1.529
Fen Fakültesi 1.281
Fen-Edebiyat Fakültesi
(Fen Programı) 1.281
Hukuk Fakültesi 1.155
İktisat Fakültesi 1.155
İşletme Fakültesi 1.155
Siyasal Bilgiler Fakültesi 1.155
İktisadi ve İdari Bilimler Fak. 1.155
Teknik Eğitim Fakültesi 1.147
Dil Tarih ve Coğrafya Fak. 1.027
İlahiyat Fakültesi 1.027
Eğitim Fakültesi 1.027
Mesleki Eğitim Fakültesi 1.027
Sağlık Eğitim Fakültesi 1.027
Sağlık Bilimleri Fakültesi 1.027
Endüstriyel San.Eğt. Fak. 1.027
Ticaret Turz.Eğt. Fakültesi 1.027
Eğitim Bilimler Fak. 1.027
Edebiyat Fakültesi 1.027
Fen-Edebiyat Fakültesi
(Edebiyat ve Sos. Prog.) 962
İletişim Bilimleri Fakültesi 962
İletişim Fakültesi 962
-YÜKSEKOKULLARDA İKİNCİ ÖĞRETİM-
Yükseköğretim kurumlarında yapılacak ikinci öğretimde öğrencilerden alınacak öğrenim ücretleri de şöyle:
FAKÜLTE VE PROGRAMIN ADI ÖĞRENİM ÜCRETİ YTL
------------------------ ---------------
Devlet Konservatuvarı 4.268
Sivil Havacılık Yüksekokulu 4.268
Engelliler Entegre Y.O. 1.924
Mesleki Teknoloji Y.O. 1.923
Tütün Eksperliği Y.O. 1.923
Ev Ekonomisi Y.O. 1.923
Bankacılık ve Sigorta. Y.O. 1.155
Uygulamalı Bilimler Y.O. 1.155
İlahiyat Meslek Y.O. 1.155
Sağlık Yüksekokulları 1.155
Endüstriyel Sanatlar Y.O. 1.155
Takı Tek. ve Tasarımı Y.O. 1.155
Beden Eğit. ve Spor Y.O. 1.155
Spor Bilimleri Tek. Y.O. 1.155
Fizik Ted. ve Reh. Y.O. 1.155
Hemşirelik Yüksekokulu 1.155
Ulaştırma Y.O. 1.155
Ormancılık M.Y.O 1.155
Denizcilik Y.O 962
Deniz İşl.ve Yön.Y.O. 962
Tapu Kadastro M.Y.O. 770
Meslek Yüksekokulları 770
Sağlık Hizmetleri M.Y.O. 770
Turz.ve Otelcilik İşl.Y.O. 770
Turz.İşl.ve Otelcilik Y.O. 770
Sivil Havacılık M.Y.O. 770
Sosyal Bilimler M.Y.O. 770
Teknik Bilimler M.Y.O. 770
Adalet Meslek Yüksekokulu 770
Su Ürünleri M.Y.O. 770
Uzaktan Eğitim M.Y.O. 770
English Linguistic E book siteleri e kitap
Ücretsiz E-BOOK sitelerine devam ediyoruz. Şimdi size 3 siteyi de tanıtacağım. sitelerin ön gösterimi için fareyi site adresi üzerinde getirin.
1. http://www.freebookspot.in
Bu sitede de yine baya bir kaynak var. Bu siteye üyelik gerekmiyor. Adrese tıklayıp açılan sayfada hemen ortada bulunan bölümden arama yapabiliriz. Arama sonucu bulduğumuz kitaba tıklayınca açılan sayfada hemen alt bölümde kitabı indirebileceğimiz linkleri görebiliriz. Burada başta rapidshare olmak üzere diğer indirme adreslerini de görebilirsiniz. Ama hepsinin dosya indirme mantığı rapidshare gibidir. Kitabı indireceğimiz linke tıklayıp sayfanın bizi yönlendirmesini bekliyoruz. Eğer sayfa otamatik olarak yönlenmez ise siz açılan sayfadaki turuncu renkli linke tıklayıp sayfanın açılmasını sağlayın ve indirmeye başlayın.
NOT: Kitapların indireceğiniz linklerin yazılı olduğu yerde hemen linklerin sağında “password” bölümünde bazı kitaplar için şifreler var. Bunları linke tıklamadan kayıt edin bir yere. Çünkü kitabı indirdikten sonra orada yazılı olan şifre ile kitabı açacaksınız. Tabii bu tüm kitaplar için geçerli değil. Birde bir kitap için birden fazla link var aslında hepsi aynı kitap. Siz sadece bir tane linkten indirmeniz yeterli.
2. http://englishtips.org/
Evet bu siteyi duymuş olma ihtimaliniz yüksektir ama olsun ben yine de size tanıtayım. Adrese tıklayınca site Rusça olarak açılacaktır. Endişelenmeyin çünkü sayfanın sağ üst köşesindeki İngiliz bayrağına tıkladığınızda site İngilizce olarak görünmeye başlayacaktır. Bu site de üyelik istiyor ama üzülmeyin ben hallettim sizin adınıza. J Sayfa İngilizce olarak görünmeye başladıktan sonra sol taraftaki “login” bölümüne: linguistic “pasword” bölümüne ise: 123456789 yazıyoruz ve alttaki “login” butonuna tıklayıp site giriş yapmış oluyoruz. Bu sitede linguistic ile ilgili 998 tane e book var ayrıca sol tarafta daha bir çok konu hakkında kitap olduğunu göreceksiniz.
Eğer bir kitap arattıracaksanız sayfanın sol üst tarafında “search” bölümünden istediğiniz konuyu yazıp arattırabilirsiniz. Şimdi diyelim ki yaptığınız arama sonucu kitabı buldunuz. Bulduğunuz kitabın hemen sağ alt tarafında “MORE” butonuna tıklıyoruz açılan sayfada genellikle rapidshare linkleri gözükür ve hemen oradan indirebilirsiniz. Ama eğer linkler gözükmüyorsa orda “Accept the Download Agreement” butonuna tıklarsanız yine hemen rapidshare linkleri gözükür ve oradan indirirsiniz. İşiniz bittikten sonra lütfen sayfanın sağ üst köşesindeki “LOGOUT” butonuna tıklayıp siteden öyle ayrılın. Kolay gelsin
3. http://gigapedia.com/
Bu siteye üyelik gerekiyor. Ama üzülmeyin ben sizin için o problemi halettim. Adrese tıklayıp siteye girince açılan sayfada sağ üst köşede “Login” e tıklıyoruz. Ekrana gelen sayfada “Username” kısmına linguistic “password” kısmına 123456789 yazıyoruz sonra CAPTCHA: yazan yere oradaki her iki kelimeyide yazıp login e tıklıyoruz evet şimdi siteye girmiş bulunuyoruz. Eğer burda bir kitap yada konu ile ilgili kitap arayacaksanız sağ üst taraftaki search kısmına istediğinizi yazıp hemen oranın sol tarafında yazan google yazısının yanındaki minik üçgene tıklayıp ordan gigapedia yı seçiyoruz.
(NOT: burda gigapedia yı seçmezseniz size google dan saçpma sapan şeyleri sonuç olarak gösterecektir.) ondan sonra search butununa tıklıyoruz. Arama sonucana gore çıkan kitapların birini seçip üstüne tıklayınca açılan sayfada üst kısımda “links” e tıklıyoruz. Orda rapidshare yada diğer yükleme adreslerine tıklayıp kitabı indiriyoruz. Hayırlı olsun yeni ücretsiz orjinal e-kitabınız.. Burada ayrıca bizim branştaki tüm kitapları görmek istiyorsanız ki bu sitede 7843 tane linguistic ile ilgili kitap var o zaman hemen yukarıdaki “browse” butonunun yanındaki minik üçgene tıklıyoruz ve açılan yerde “categories” butonuna tıklıyoruz açılan sayfada aşağılarda Language / Linguistics / Grammar bölümü var ona tıklayıp kitapları görebilir ve istediğinizi indirebilirsiniz
İbo show'da artık sevmecem gari izle
Berlin 2009 Final 100m Usain Bolt 9.58 World Record-dünya rekoru izle
12. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 100 metre finalini Jamaikalı atlet Usain Bolt 9:58'lik derecesiyle dünya rekorunu kırarak kazandı.
Bolt 9:58 ile altın madalyaya ulaşırken, Amerikalı atlet Tyson Gay de 9:71 ile ikinci oldu ve ulusal rekorunu kırdı. Jamaikalı atlet Asafa Powell de 9:84 ile bu sezon kendisinin en iyi derecesini yaparak üçüncü oldu.
Not: Usain Bolt 200 metre finalinde de uçtu, 200 metrede 19.19 ile kırdığı rekor videosu için tıklayın
Bu da çeyrek final koşusu: "Galiba daha koşmadı adamımız, sağa sola bakınırak yarışı bitiriyor. Hele çeyrek final koşusunda acayip gülmüşdüm. Antreman arkadaşı ile birbirine bakarak yarışı bitirmişlerdi.""Utanmasalar el ele tutuşup öyle koşacaklarmış." gibi yorumlara sebep oluşturan yarış; İsvecce yorum eşliğinde :D
ikinci ve daha kısa olan video
1 Usain Bolt JAM 9.58 (WR)
2 Tyson Gay USA 9.71 (NR)
3 Asafa Powell JAM 9.84 (SB)
4 Daniel Bailey ANT 9.93
5 Richard Thompson TRI 9.93 (SB)
6 Dwain Chambers GBR 10.00 (SB)
7 Marc Burns TRI 10.00 (SB)
8 Darvis Patton USA 10.34
Ntvspor'dan komik mi ciddi mi olduğunu anlayamadığım başlık :D
Youtube'a erisemeyenleri unutmadik :) Dailymotion'dan rekor anı
Yüksek hizda kamera kayitlari-hi speed slow motion
AMD işlemcilerde enerji tasarrufu - Cool & Quiet Kullanımı
Masaüstü işlemleride neden daha çok elektrik tüketsin bilgisayarınız? Sadece gerektiğinde devreye giren ve bunu size hissettirmeden yapan mükemmel bir tasarruf sisteminiz var ama bunu hâlâ aktif etmediyseniz buyurun birlikte yapalım bunu :)
Gerekli Malzemeler:
- Amd işlemcimiz.
- Cool and Quiet destekli anakartımız
- Amd işlemcimiz için xp sürücüsü, hiçbir yerden bulamazsanız, anakart ile birlitke gelen cd'de vardir. (vistada denemedim, sürücüsü var mi bilmiyorum)
- Amd Power Monitor yazılımı (Bilgisiyarımızın o anki işlemci yükünü ve hizini gösteren, güç seceneklerine ulaşmamızı sağlayayan AMD'nin kendi yazılımı.)
Not: İlla ki Amd powermon kullanmak zorunda değilsiniz, Windows'un güç seçeneklerini de kullanabilirsiniz. Denetim masasında var gerekli ayarlar.
- CPU-Z İşlemcimizi tanıyan onun her türlü halinden anlayan muazzam yazılımcık.
- Öncelikle;
- Sonra, Amd'nin sitesinden indiremediğimiz ama merak etmeyin benim bir yerlere yüklediğim, AMD CPU driver'i kuruyoruz. :) (Bu sürücü k8 işlemciler içindir. Athlon ve x2 Athlon işlemcilerde denenmiştir.)
- Ardından yine Amd'nin sitesinde bağlantılarını yeri ikide bir değişen AMD Power Monitor'u kuruyoruz.
- Gerektiğinde bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve en zevkli bölüme geçiyoruz.
- CPU-Z V1.52.1 32bit versiyonunu indirip işlemcimize bakıyoruz ne alemde kendisi.
- Büyük ihtimal başlangıçta açılmış olan, değilse Program listemizde olan AMD PowerMon'un system tray'deki simgesine tıklayıp bakıyoruz o ne diyor işlemci hızı hakkında.
Tasarruf felan yok, durumlar vahim, boşta Solitaire oynarken bile voltaj ve saat hızımız tavan. Faturalara Tayyeap amca müdahale edinceyi kadar, edeceğini hic sanmıyorum, cebimizden bir dünya para çıkacak.
- Neyse ki, PowerMon simgesine sağ tıklayarak bilgisayarımızı tasarruf moduna alabiliyoruz ve böylece şucu bucu beceriksiz siyasetçiler ve aç gözlü başkent/gediz/tüm Türkiye/her neyse.E.d.a.ş'ların eline düşmekten bir süreliğine kurtuluyoruz.
- İşimiz bitti mi? Aslında bitti, ancak işin ayrıntısı ve detayına bakmak için son bir kez daha CPU-z programımızı çalıştırarak işlemcimize ait verileri konhtrol ediyoruz. uygulama sistemimize ait veriler şu şekilde karşımıza çıkıyor:
- Görüğünüz üzere 1,376v çekirdek gerilimi 14,5 saat çarpanı ile 14,5 x 200=2,9GHz hızında çalışan işlemcimiz gerekli tasarruf modunda 1,136v çekirdek voltajı ve 5.0 saat çarpanı ile 1,0Ghz'de çalışmaya başlamıştır. 5,0 x 200MHz= 1.0 Ghz
* Daha düşük faturalar, daha düşük fan sesleri, ağrımayan baş, bürokrasiye daha az söven ve kişisel işlerine daha çok zaman ayıran bir zihin, bir bilgisayarın ortalama ömrü 3-5 sene ise bu süre boyunca en az 2-3 kurtarılmış kutup ayısı ve kelebek etkisiyle binlerce olay.. daha ne olsun :D hem uyanık hem çevreci olmanın neresi kötü.
Diğer ekran görüntüleri daha az önce fırından çıktı taze taze servis edildi.
Amd powermon ve işlemci sürücüsü Avg 8 ile tarandı, güvenliğiniz için çalıştırmadan önce kendi güvenlik yazılımınız ile tekrar tarayın.
Uygulama Sistemi: Asus M2N-Amd x2 5600+ Brisbane-Kinston 2GB 800Mhz- MS Windows Xp sp3
Uyarı: Ne yaptığınızı bilmiyorsanız, bir bilenden yardım isteyiniz, anlatılanları uygulamada sorumluluk size aittir.
Küresel ısınma ve israfa karşı sen de birşeyler yapabilirsin!
En azından cebini düşün :P
Bu yazı Nerd Herd üyelerine ve sevgili ziyaretçilerine yardımcı olmak için hazırlanmıştır, aktif bağlantı ile kaynak gösterilerek istenilen yerde yayınlanabilir.
GORK
CERN DE ASRIN DENEYİ
Kimilerine göre Dünya'nın sonunu getirecek olan Asrın Deneyi'nde yeni bir sayfa açılıyor.
Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi ya da daha iyi bilinen adıyla CERN asrın deneyinden vaz geçmiyor. Üst üste yaşanan aksilikler geçtiğimiz yıl deneyin durdurulmasına yol açmıştı. Hatanın giderilmesi ve proton huzmelerinin çarpıştırılması için kullanılacak Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nın hazır hale getirilmesi için büyük çabalar harcanmasına rağmen geçtiğimiz günlerde planlanan tarihin bir kez daha ertelendiği açıklanmıştı.
Fakat CERN bu kez büyük deney için çok daha temkinli hareket ediyor. Tüm sistemlerin sorunsuz çalıştığından emin olmak için Kasım ayında yeniden başlatılacak süreçte, sistemler önce yarım güç ile aktif hale getirilecekler. Bir soruna rastlanmadığı taktirde güç seviyeleri arttırılacak ve yeni planlara göre 2010 yılı içerisinde tam güce geçişmiş olacak. Parçacıkların kesin olarak ne zaman çarpıştırılacakları ise ancak bundan sonra netleşecek.
F Klavye Olimpiyatlara Hazırlanıyor!
'F klavyenin babası' olarak bilinen İhsan Sıtkı Yener (84), şu sıralar farklı bir heyecan yaşıyor.
54 yıl önce Meclis onayıyla 'Standart Türkçe F klavye'yi ülkemize kazandıran Yener, 11 kişilik Türk Milli Takımı ile Çin'in başkenti Pekin'de yapılacak Uluslararası Bilgisayar Şampiyonası'na hazırlanıyor.
15-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek yarışmaya katılacak milli takımda dünya rekortmeni eski şampiyonlar da yer alıyor. Yener, ilerleyen yaşına aldırmadan milli takım ile çalışmalara devam ediyor. Yaptığı işi Türkçeye hizmet olarak gören İhsan Yener'in 'ilk ve tek bilimsel klavye'yi bulma hikâyesi ise ortaokul yıllarına dayanıyor. Yener, ortaokul ikinci sınıfta on parmak yarışmalarında birinci olur. Tatillerde tecrübesini kullanarak babasının yanında çalışmaya başlar. Ancak klavye farklı olduğundan sorun yaşar. Bu durum karşısında 'neden bizim de standart bir klavyemiz yok?' diye düşünür ve çalışmaya başlar. Elde ettiği prototip, 1955 yılında yabancıların da katıldığı Bakanlıklar Arası Standardizasyon Kurulu'nun kararıyla 'milli klavye' kabul edilir. O zaman doktorlarla parmakların kuvvet dereceleri tespit edilip Türkçedeki kelimeler incelenerek hangi harfin kaç defa kullanıldığı araştırılır. En sonunda en kuvvetli parmaklara en işlek harfler, en az kullanılan harflere de en kuvvetsiz parmaklar gelecek şekilde yerleştirilir. Böylece dünyada bir ilk gerçekleştirilmiş olur.