SQL SERVER 2000 ve Windows 7


Malum, Windows 7 şimdiye kadarki sürümlerin içinde en iyisi. Microsoft bu kez yapmış dedik bir çoğumuz ancak, hayatımızdaki her yenilik gibi windows 7 de bazı geriye dönük uyumsuzlukları beraberinde getirdi.

Mesela, MS SQL SERVER 2000, tamamıyla uyumsuz, janjanlı windows7'ye. Nerden mi biliyorum, hem Uyumluluk merkezinde hem kurarken sql 2000'in windows 7'de ile çalışmayacağı açıkca belirtiliyordu.

Hemen bu işin içinde bir iş var deyip, hemen dms platinium cd'ye yazılmış SQL SERVER 2000'i kurmaya baladım. İLk seferde uyumsuz bu kardeşim diye verdiği uyarıları ciddiye alip vazgeçtim. Sonra ikinci hardisikimde kurulu XP'ye SQL SERVER 2005 kurmayı denerken, uzayıp giden işlemler yüzünden kanser belirtileri gözlemlemeye başladım kendimde. Bir daha gördüm ki, insanoğlu rahata çok kolay alışıyor. Eski dost XP'yi matrix dünyasında uyumaya bırakıp yeni, albenili dostum Win7'de şansımı yeniden denedim. Uyumsuz bu kardeşim bak uyarıyorum seni dese de, ben Türküm bana bişi olmaz diye ısrarcı davrandım ve sonuçta aşağıdaki manzara karşıma çıktı. Hadi hayırlısı: İşte çalişti ve ilk sorgumuzu gerçekleştirdik.


Not: Daha sonra adım adım nasıl kulum yaptığımızı anlatırız umarım. Bir-Sıfır-Bir Huysuz ve uyumsuz programları windows7'de yola getirme ekibi, Microsoftun kendi yazilimlarını dahi bilmediğini ortaya koydu. Burdan 70 milyon Türk kadını ve 70 milyon Türk erkeğine sesleniyorum, Windows7'ye geçin rahat edin. Uyumluluk sorunlarını bir şekilde yedirirsiniz :P yok bu işe yaramadı ahaha bişi bilmiyolar diyen varsa, sizi tanimiyoruz :)) Bu yazi sadece veri tabanina giriş dersindeki basit sorgular ve tablolarda işe yarar, sonra kulaklarımı çıklatmayın ardımdan. :) 101-kıvırma ekibi burdayı düzeltti.

Uyarı! windows7'de sql serverin eski versiyonları sorun çıkarıyor. SQL 2008 + en düsük SP1 ile windows7'de çalışabilirsiniz.



Erkan Yeşil'e desteğinden dolayı teşekkür ederiz. 101 kadir-kıymet bilme ekibi

3 yorum:

  1. Çözümü buldum ben kendi adıma, Visual Studio 2008 + SQL 2008 + SQL 2008 Service PACK 1 Windows 7de çalıştırdığım sağlıklı bir kombinasyon. sql 2008 SP1, windows 7 için gerekli.

    Yakında çakmış/çıkacak/eli kulağında Visual Studio 2010 ile windows 7 herhalde kardeş kardeş geçinip gidecektir. zaten 6 ay sonra fiyatı yarıya düşer, acele etmeyin :)

    YanıtlaSil
  2. Windows 7 kullanıcısı ve Microsoft geliştiricisi olarak Win7 yi herkese ısrarla tavsiye ediyorum.
    Sql server kurma işinde fazla kafayı yememek içn Sql Server 2008 R2 yi deneyin rahat edin.
    Mecburi Eski Sürüm server kullanmak istiyorsanızda sanal XP deneyin olmazsada, Uyumuluk ayarı var ordan Eski sürüm seçeneklerini deneyin yada Servis pack ve geliştirme paketlerini deneyin olmazsa gene gelip SQL Server 2008 R2 ye dönün.. Kolay gele..

    YanıtlaSil
  3. sql server 2000 kurdum windows 7'de. dediğiniz gibi sorgu yapılıyo ama yeni tablo oluştururken sürekli hata veriyor. Enterprise Manager'dan tablo oluştururken "MMC ek bileşende hata algıladı" diyor. Bunu nasıl çözebiliriz? Veya elinde sql 2008 full olan varsa paylaşabilir mi?

    YanıtlaSil