Formula 1 yayınları artık TRT'de


Formula 1'in Türkiye'deki yayın hakları için TRT ile yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindi. Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinin yeni isim sponsoru ING Bank oldu.


Petrol Ofisi ile yapılan üç yıllık sözleşmenin bitimiyle birlikte sponsorsuz kalan Türkiye Grand Prix'si'ne, yaşanan global mali kriz ortamında adeta 'talih kuşu' kondu. 2007 yılında Oyak Bank'ı satın alarak Türkiye pazarına giren Hollanda'nın bankacılık ve sigortacılık devi ING ile Formula 1'in ticari haklarını elinde bulunduran FOM arasında üç yıllık anlaşma imzalandı. Sponsorluk bedelinin yıllık üç milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

İki yıl önce Renault takımına ana sponsor olarak Formula 1'e yatırım yapmaya başlayan ING Bank, aynı zamanda Avustralya, Belçika ve Macaristan Grand Prix'lerinin de isim sponsoru olmayı sürdürüyor. Hollanda şirketi, özellikle Türkiye ve Balkan pazarında da marka bilinirliğini Formula 1 ile artırmayı hedefliyor.

Böylece İstanbul Park Pisti'ni yıllık üç milyon dolar bedelle işleten F1'in patronu Bernie Ecclestone da rahatladı. Ecclestone, FİYAŞ ile 2021'e kadar olan işletme sözleşmesini, Türkiye'nin 7 yıllık yarış yapma izninin sona ereceği 2011 yılı sonunda iptali için başvurmuştu.

Yarışlar TRT'de!

Formula 1'in Türkiye'deki yayın hakları için TRT ile yapılan görüşmelerde de son aşamaya gelindi. Türkiye Grand Prix'sinin başladığı 2005 yılından bu yana yayın haklarını elinde bulunduran CNN Türk'ün dört yıllık sözleşmesi, bu yıl sona erdi. Formula 1'in tam yarışlarını kapsayan üç yıllık sözleşme için TRT'den yıllık 3.5-4 milyon dolar talep edildiği öğrenildi.

Kaynak: HTSPOR.COM ÖZEL HABER / MURAT AĞCA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder