barnabas incili

325 yılında İznik konsülü'nün yasakladığı ve o yıldan bu yana Hristiyan dünyası tarafından yok edilmeye çalışılan barnabas incili'nin kıbrıs'ta bulunduğu iddia edildi.
barnabas incili hz. isa 'nın çok yakınında biri olan ve asıl adı josef olan barnaba tarafından yazıldı...
hristiyanlar kitabın müslümanlar tarafından yapılmış bir uydurma olduğunu söyleseler de tarih onların iddialarını çürütüyor...kitap daha sonra müslümanlar tarafından uydurulduysa 325 yılında İznik Konsülü tarafından neden yasaklandı ? 4 incil dışında bütün diğer incilleri yasaklayan ve adına "apokrifal" denilen yasaklı 60 kitabın bulunduğu liste neden yapıldı ?
uydurma ve gerçek dışı olduğu iddia edilen bir kitaptan hristiyan dünyasının bu kadar korkması neden ? uydurma olduğu iddia edilen bir şey madem uydurmaysa neden engellenmeye ve yasaklanmaya çalışılıyor ?
bu soruların cevabını, barnabas incili'nin Hz.Muhammed'i peygamber olarak tanımasında ve kutsal ruh inancına inanmamasında bulabiliriz herhalde...
Barnabas inciline göre hz.isa hristiyanların sandıkları gibi tanrı'nın oğlu değildir ve o kendisinden sonra hz.muhammedin geleceğini bilmiş ve söylemiştir...çarmıha gerilen de gerçekten hz.isa'nın kendisi değil onun bir benzeri olan başka birisidir.

aydoğan vatandaş'ın gündem konusu olan ergenekon'la da ilgili olduğunu öne sürdüğü "Apokrifal" ve Kayıp Kitap Barnabas'In sırrı kitapları bu konulara değiniyor...

Barnabas incili'nin tam metni için : http://www.barnabas-incili.com/ (ben hepsini okuyamadım biri okuyup bana anlatırsa sevinirim dermişim :P yok lan şöyle bi üstün körü baktım ama okucam ben de bi ara söz :D )

haber ile ilgili ise ;
http://www.kibrisgazetesi.com/popup.php/cat/2/news/66079/PageName/Ic_Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder