Türk gencine ABD'den tasarım ödülü

ANTALYA, (DHA)


ANTALYALI Endüstriyel Tasarımcı Kerem Tuncel’in VESTEL için tasarladığı Pebblause 42845 Slim LCD TV, dünyanın en prestijli uluslararası tasarım yarışmalarından biri olan ve Amerika Chicago Mimarlık ile Tasarım Müzesi tarafından düzenlenen Good Desıgn’de ödüle layık görüldü. Ödül 10 Ocak'ta Good Design'in resmi sitesinde açıklandı.

1950’de ünlü mimar ve tasarımcılar Charles ve Ray Eames, Eero Saarinen ile Edgar Kaufmann tarafından başlatılan Good Desıng organizasyonu her yıl, binleri bulan ürün arasından en yenilikçi ve orijinal tasarımları ödüllendiriyor.
Kerem Tuncel tarafından uzun ve detaylı bir çalışma sonunda tasarlanan, dünyanın en ince LCD televizyonlarından biri olarak kabul edilen Pebblause LCD TV, geçen Ekim ayında da Design Turkey endüstriyel tasarım ödüllerinde ‘İyi Tasarım Ödülü’ kazanmıştı.

‘TÜRK TASARIMCISI GELİŞTİ’

Uluslararası bir tasarım yarışmasından ödülle dönmenin güzel olduğunu söyleyen Kerem Tuncel duygularını şöyle dile getirdi;

“Bu, Türk tasarımının ve tasarımcısının ne kadar geliştiğinin önemli bir göstergesi. Batıda yıllardır süregelen tasarımcı ve yenilikçi bakış, biraz geç de olsa, bizde de akla yatkın hale gelmeye başlıyor. Bu bakışın gelişimi açısından bu tür ödüller elbette ateşleyici etkiye sahip. Sadece başkalarının yaptıklarını kıskanarak, onlara imrenerek başarıyı yakalayamayız. Çok çalışırsak, uluslararası alanda da başarılı olmamak için bir neden göremiyorum. Özellikle böylesine ağır ekonomik koşullarda yapılacak inovatif arge çalışmalarının firmalar için farklı fırsatlara açılacağını düşünüyorum. Günümüz uğraşlarında ve bilgileniş koşullarında farklılık yaratmadan farkedilmek neredeyse imkansız. Bu nedenle son kullanıcıya farkınızı iyi anlatabilmeli, yenilikçi yönünüzü kaybetmeden üretebilmelisiniz."

http://www.chi-athenaeum.org/gdesign/2008/electr/finluxpebblause.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder