Sion Katır Bölüğü



Tarihimizde "araplar bizi arkadan vurdu abi..!" edebiyatı çok ünlüdür...Osmanlı, sonuna yaklaşırken, hasta adamın vefatı yaklaşırken işin doğrusu "biz" kabul ettiğimiz osmanlı'ya o zamanlar ihanet etmeyen millet kalmamıştı...

Bunlardan en dikkat çekici ama belki en az bilineni de Çanakkale savaşında Türklere karşı savaşan yahudiler'dir.

Evet "sion katır bölüğü" ismini bugüne kadar hiçbir ders kitabında, çanakkele zaferini anlatan hiçbir milli eğitim müfredatında görmemiştik..!


( aha al sana "resmi tarih"...senin "resmi tarih" diye aşağıladığın şey bunları da gizliyor..)


Evet Abdülhamit'ten toprak istekleri sonuçsuz kalan yahudilere nihayet patlak veren çanakkale harbiyle adeta gün doğmuştu.Yahudiler " Sion Katır Bölüğü" ile tarihte ilk kez bir derli toplu askeri teşkilat kurmuşlardı.Ve bugün de sion katır birliği İsrail ordusu'nun temeli kabul edilir...Bu bölüğün kendine ait bir arması bile mevcuttur.

Bölük cephede daha çok getir- götür işlerinin halledilmesinde , cephane taşınmasında İngilizlere çok faydalı oldu...yedi yüze yakın katırlarıyla kendilerine filistin'de devlet kurma vaad eden İngilizlere yardım ettiler.

General Hamilton hatıralarında "Sion Katır Bölüğü" ve kendisine destek olan yahudiler için şunları yazmıştı :


"Yahudilerden faydalanacağımıza inandım. Onları kendi çıkarlarımız için istismar edip, yahudi gazetecilerin ve bankerlerin çabalarını sağlayabiliriz. Yahudi gazeteler bizim davamıza renk katar, yahudi bankerler de kesemize para yağdırır"


Ancak daha sonra da anlaşıldığı gibi avuçlarını yalayan taraf yine yahudiler oldu...Sion Katır Bölüğü'nün tüm üstün gayretlerine rağmen İngilizler ve müttefikler onların devlet isteklerini hemen gerçekleştiremedi....Onlar o sırada Anadolu'yu nasıl paylaşacaklarını hesaplamakla meşgullerdi...


İsrail devleti'nin kuruluşu ise bundan ancak yıllar sonra gerçekleşebildi....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder