Filozofların maçı - Video izle


Monty Python - Germany VS Greece - Click here for this week’s top video clips

Kant ve Nietzsche; Aristo ile Sokrates'in takımına karşı yeşil sahaya çıkıyor.

Düşünceleriyle dünyaya yön vermiş çok sayıda filozof bu kez yeşil sahada karşı karşıya geliyor. Alman ve Yunan filozoflar kaptanları eşliğinde sahaya çıkıyorlar.

Her iki takım da, dünyanın önde gelen filozoflarından oluşuyor. Almanya'nın kaptanlığını Hegel yaparken, Kant, Schopenhauer, Nietzsche, Heidegger ve Kant gibi ünlü filozoflar ilk 11'de yer alıyor.

Yunan filozofların ise kalesini plato koruyor, diğer oyuncular arasında Aristo, Sofokles, Heraklit, Sokrates ve sürpriz olarak da Arşimet bulunuyor.

Sahada bir süre ısınan filozofların maçı, hakem Konfiçyus'un kum saati ile sahaya gelmesi ve yazı-tura atışının ardından başlayacak gibi oluyor.

Ancak filozoflar maça başlamak yerine, oyunun nasıl oynanacağını düşünmeye başlıyorlar. Maç bir anda sıkıcı hale geliyor.

Hatta Alman filozof Nietzsche, uzun süre oyuna başlamadıkları ve hakemle tartıştığı için sarı kart dahi görüyor.

Bu çıkmazdan nasıl kurtulacaklarını düşünen filozoflar, oyuncu değişikliğine gitmeye karar veriyorlar. Saha kenarında ise Karl Marx, elinde başyapıtı "Das Kapital" ile ısınıyor.

Ve Karl Marx, başlangıç düdüğünden beri duran oyunda bir devrim yaratmak için sahaya giriyor. Ancak o da düşünmeye başlıyor.

Oyunun bitimine bir dakika kala Yunanlı filozof Arşimet futbolun sırrını çözüyor. Orta sahada duran topu alıyor ve Yunan filozofların atağı başlıyor ve mutlu sona Sokrates'le ulaşıyorlar.

Almanların itirazı ise sonucu değiştirmiyor ve filozoflar kupası Yunanlıların oluyor.

1 yorum:

  1. Son dakikaya kadar bekleyen Arşimet "Evreka, evreka!" diye atağa geciyor ve 1-0 Yunanlar kazanıyor :D
    Beckenbauer'de konuk ve sürpriz oyuncu :)

    Monty Python işi biliyormuş, teşekkürler+

    YanıtlaSil