Eski sevgiliyi unutmanın 25 yolu

Bahar bitti, yaz geldi, yeni aşka yelken açacaksınız ama ne mümkün! Sizin yelkenli çelik halatlarla eski limana demirli vaziyette. Ama üzülmeyin, durumunuz ümitsiz değil. Bugüne kadar milyarlarca insan eski sevgilisini, karısını, kocasını unutmayı başardıysa siz de yapabilirsiniz. Kimse unutulmaz değil. İşte yaranıza merhem olabilecek 25 öneri.

1. Arkadaş kalacağım diye kendinizi kasmayın:
Tamam, arkadaşça ayrılmış olabilirsiniz. Her ayrılıkta kan dökmeye gerek yok. Ama arkadaş kalacağım diye kendinizi zorlamanız da şart değil. En azından bir süre. Onu görünce kalp krizi geçirecekmiş gibi olmayı bıraktığınızda, belki mailleşmeye başlayabilirsiniz.

2. Rastlaşma ihtimali bulunan yerlerde dolaşmayın: Kabul edin içten içe onu görmek istiyor, üstelik buna bir de kaza süsü vermeye çalışıyorsunuz. Siz kimi kandırıyorsunuz?

3. Birlikte gittiğiniz mekanlardan uzak durun: Densiz bir garsonun, bir tanıdığın gelip de eski sevgilinizin nasıl olduğunu sormasıyla, göz yaşları sel olabilir. Dikkat. Ayrıca anılar da üstünüze üstünüze gelebilir. Şurası göz göze geldiğimiz yer, diye başlarsınız sonra.

4. Evde ona ait ne varsa kurtulun: Bir şenlik ateşi yakıp törensel bir havayla yok edebilir, ya da doğrudan çöp tenekesine gönderebilirsiniz. Kutulayıp kaldırmak da bir yöntem ama o kutu evin bir köşesinde durduğu sürece, ruhunuzu rahatsız edecektir benden söylemesi.

5. Onun dinlediği şarkıları, seyrettiği dizileri unutun:
Playlist’inizden bir iki şarkı eksilse ölmezsiniz ya. Hiç gereği yok. Hatta gidin, hiç tanımadığınız, dinlemediğiniz şarkıcıların CD’lerini, ülkelerin müziklerini satın alın.

6. Birlikte çektirdiğiniz fotoğrafları yok edin:
Nedenini uzun uzun anlatmama gerek yok sanırım. Yöntemi seçmek de size kalsın. 4. maddedeki prensibi uygulayabilirsiniz.

7. Evin dekorasyonunu değiştirin:
En temizi başka bir semte taşınıp yeni bir hayata başlamak ama ha deyince olacak iş değil. O zaman siz de evdeki eşyaların yerlerini, şekillerini değiştirin. Özellikle onun her zaman oturduğu koltuğun yerini...

8. Kullandığı parfümü hayatınızdan çıkarın:
Hafızayı en hızlı tetikleyen şey koku alma duyusu. Parfümün kokusunu aldığınız an, en mutlu anınıza dönebilirsiniz. Çok tehlikeli!

9. Tatile çıkın:
Başka yerlerde, başka insanlarla tanışmak kesinlikle iyi gelir. Ama dikkat edin de, daha önce birlikte gittiğiniz bir yer olmasın. Tabii bazı bünyeler farklı prensiple çalışıyor olabilir. İnadına gidip, anılarınızla yüzleşmek ve onlardan korkmadığınızı kendinize ispat etmek isteyebilirsiniz.

10. Arkadaşlarıyla bir süre görüşmeyin:
Kendi arkadaşlarınız size yeter. Hakkında bilgi taşımalarına, ağzınızı yoklamalarına izin vermeyin.

11. Özel günlerinizde evde oturmayın:
Kanka destek sistemini devreye sokun. Arkadaşlarınıza sığının, sizi avutmalarına izin verin. Özellikle yıldönümü, onun doğum günü gibi eski özel günlerde evde tek başınıza kalmayın.

12. Telefon numarasını, mesajlarını silin:
Böylece bir gece vakti içip içip onu aramanız zorlaşır, dönüp dönüp gönderdiği aşk mesajlarını okuyup içinizi kanırtmazsınız.

13. Aldığı hediyelerden kurtulun:
Tamam o kolye altın olabilir ama ruh sağlığınızdan daha mı kıymetli? Ya satın parasını çatır çatır yiyin, ya da birine verin.

14. İyileri değil kötü anıları hatırlayın:
Birlikte geçirdiğiniz mutlu günleri anacağınız zamanlar gelecek ama şimdi değil. Şimdilik sadece kötüleri hatırlamaya çalışın ki, yelkenleri suya indirmeyin.

15. Yeni bir şeyler öğrenin:
Bir kursa filan yazılabilirsiniz. Böylece aklınız başka şeylerle meşgul olur, kendiniz için de iyi bir şey yapmış olursunuz. Hem belli mi olur, yeni biriyle tanışırsınız.

16. Altı ay uykuya yatın:
Şu ana kadar sıraladıklarımın hiçbiri işe yaramadıysa, ütopik olmakla birlikte bu seçeneği deneyebilirsiniz. Belki iyi bir uyku çekince hayat daha iyi olur.

17. Kendinizi yenileyin:
Sürekli saç şekliyle, rengiyle oynamak depresyon belirtisi derler ama her zaman değil. Aynada yeni birini görmek içinizi açabilir.

18. Romantik komedilerden uzak durun:
En sevdiğiniz tür olabilir ama bu tip filmler insanı olmayan erkeklere/kadınlara bile aşık etme kapasitesine sahip. Sinemadan çıkar çıkmaz cep telefonuna sarılırsanız, telafisi mümkün olmayan hatalara imza atabilirsiniz.

19. Hüzünlü aşk şarkıları dinlemeyin:
Bir süre bazı müzik türlerini, bazı şarkıcıları hayatınızdan çıkarmanız gerekecek. Örneğin Celine Dion. Gerçi onu kim niye dinler anlayabilmiş değilim ama... Buna karşılık Burak Kut’tan tüm unutmaya çalışanlar için gelsin: Yaşandı bitti saygısızca, haydi zıpla...

20. Onu düşünmeye başladığınızda fizik problemi çözün:
Tamam kabul ediyorum; bunu ben de yapamam. Ama beynin rasyonel tarafını çalıştırmak için hiç değilse Sudoku çözün bari.

21. Ayakta duramayacak kadar uykunuz gelmedikçe yatmayın:
Uykunuz kaçınca onu düşünmeye başlarsınız, onu düşününce zaten uyku gelmez.

22.
Evdeki battaniyeleri yok edin: O melankoliyle altına girmeye kalkarsanız uzun süre çıkamazsınız.

23. Second Life’ta yeni bir siz yaratın:
Değişim her zaman içten dışa olmaz. Girin Second Life’a, yaratın şöyle alımlı, yakışıklı, seksi, işinde başarılı bir karakter. Elinizi sallasanız ellisi. Bu gazla gerçek hayatta da engel tanımazsınız artık.

24. Extreme sporlara başlayın:
Can derdine düşünce, eski sevgilinin acısı kalmaz. Aman dikkat adrenalin bağımlısı olmayın.

25. Yeni bir sevgili bulun:
Eveeet, geldik meselenin özüne. Önceki maddeleri de uygulayın tabii ama eski sevgiliyi unutmanın en iyi yolu yenisini bulmaktır. Ama tabii burada zamanlama ve kimi seçtiğiniz çok önemli. Öyle birisini bulmalısınız ki, aklınızı başınızdan alsın. Aksi halde, kimse onu unutturamıyor diye paniğe kapılırsınız. Yok öyle bir şey tabii. Vallahi yok.

Sorunun tespiti açısından enfes bir açıklama:

*weed: gereksiz, zararlı ot
kaynağını bilmiyorum alıntıdır. Herkesin hikayesi aynı aslında değil mi :)
Hayat herşeye rağmen güzel, hadi ne duruyorsun kalk ve kendine bir iyilik yap!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder