Kenan Sofuoğlu Utah'ta 1. oldu

Kenan'ın 2010 yılındaki şampiyonluğu ilan etmeye hazır olduğu son yarış canlı yayınla sayfamızda. Eurosport Türkiye'den yayını izlemek için tıklayınız.



Kenan'ın kazandığı Imola yarışı videosu için tıklayın.

2007 Supersport Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu bu hafta sonu Amerika'nın Utah kentinde nefes kesen bir performans sergiledi. Hafta sonu gerçekleşen yarışta son turda liderliğe yerleşen başarılı pilot genel sıralamada 108 puan ile üçüncü sırada.

Türkiye saati ile dün gece 11.30'da tamamlanan yarışta Kenan Sofuoğlu nefesleri kesti. Hannspree Ten Kate Honda takımında yarışan Sofuoğlu, dört pilotun arasından sıyrılarak birinci oldu. Önce Cal Crutchlow'u, sonrasında ise Eugene Laverty'i geçerek ilk sıraya yerleşen pilotun Supersport kariyerindeki 13. başarısı oldu bu. Yabancı basında " Kenan'ın 13 şansı" olarak yer alan haberlerde Sofuoğlu'nun performansı övgü aldı. Yarış son yılların en heyecan ve çekişmeli yarışı olarak nitelendirildi.

Genel sıralamada Cal Crutchlow 135 puan ile lider iken 126 puan ile Eugene Laverty ikinci sırada, 108 puan ile Sofuoğlu üçüncü sırada yer alıyor.

Önünde daha 7 yarış olan Kenan Sofuoğlu birinciliği sonrasında, ''Güzel bir başlangıç yapmıştım ilk yarışta lakin sonra çeşitli sebeplerden istediğim performansı sergileyemedim. Son yarış öncesi hem kendimi çok iyi hissediyor, hem de motosikletimle ilgili herhangi bir sorun yaşamıyordum. Heyecan ve çekişmeli geçen turların sonunda elde etmiş olduğum başarının devamı için çalışmaya devam edeceğim. Hedefim bu yıl da dünya şampiyonu olarak ülkeme geri dönmek." dedi.

Kenan'ın diğer yarışları ve onun hakkındaki diğer haberler için tıklayınız:
Kenan Sofuoğlu

2 yorum:

  1. Helal sana koçum be, aslansin!

    YanıtlaSil
  2. Kenan 2010 Utah Yarışını da kazandı. Baştan sona önde götürdü yarışı, pek zevkli olmuyor böyle ama olsun. :)

    YanıtlaSil