3G - Dalga mı geçiyorsunuz, çocuk mu kandırıyorsunuz?

Büyük Bir Fiyasko Çıktı!
Buyurun yorum aşağıda:

Dalga mı geçiyorsunuz, çocuk mu kandırıyorsunuz?

Büyük umutlara beklenen 3G servisleri için birbirlerinden her türlü bilgiyi, hizmet detayını ve tarifleri saklayarak, ve elbette saçma sapan reklamlarla dikkat çekmeye çalışarak, dünyanın en komik 3G Lansmanına doğru koşan operatörlerimiz, nihayet hizmetlerin detaylarına dair ipuçları evrmeye başladılar ki, fiyat açıklayacağı izlenimi ile basını şirket binalarına çağıran Vodefone, rekabet koşullarını öne sürerek fiyat bilgisi vermezken, aynı saatlerde basın toplantısı yapan Avea'nın fiyatları ise tam bir fiyasko oldu, zira herkes cep telefonundan, USB modeminden, laptopu ile dilediği yerden dilediği kadar internete bağlanabileceği yeni bir çağın başlayacağını umarken, seçenekler 2GB kotalı (35 TL) ve 6GB (55 TL) kotalı olarak açıklandı. http://yenisafak.com.tr/resim/site/3g66eeb7d066eeb764by.jpg

Kotasız bağlantı seçeneğinin olmadığı, cepten TV izlemek için de Digitürk hizmeti alır gibi ekstradan aylık 5 TL'den başlayan ücretlerle TV hizmetine abone olmak gerektiği anlaşıldı.

Yani çok garip, televizyonların daha çok izleyiciye daha çok reklam seyrettirmek için kendilerini yırttığı bir TV-Medya düzeni içinde, içine reklam alınmış TV programlarını seyretmek için biz operatörlere ve TV kanallarına her ay para ödeyeceğiz? Aklın mantığın hakim olduğu toplumlarda bu durumlar için genellikle, "Tavuk mu gırtlaklıyorsunuz" gibi bir soru kalıbı vardır. İnsanın aklına ilk gelen bu oluyor.

Türkcell ise tam 29 Temmuz gece yarısında fiyatlarını açıklayacağını duyurarak, fiyat ve detay vermeme konusundaki "paranoyak-şizofren" rekabet atmosferine yepyeni bir boyut kazandırırken, tüm bu fiyat vermeme, detay açıklamama yarışı benim aklımda şöyle bir imaj uyandırmaya başladı: "Müşterilerine son dakika golü atma yarışı peşindeki bir GSM sektörümüz var."

Avea'nın açıkladığı, kotasız seçneğin bulunmadığı, kotalıların ise ADSL hizmetleri ile rekabet edebilmesinin pek mümkün görünmediği 3G seçneklerinden sonra, rakip firmaların, Türkcell ve Vodafone'un da üç aşağı, beş yukarı benzer tarifeler açıklayacağını düşünüyorum. Kısacası, o yıllardır hasretle beklediğimiz 3G hamlesi, o bilgisayarlarımızı alıp çayıra çimene yayılıp oksijenin tadına çıkararak çalışacağımız, dilediğimiz yerde, dilediğimiz zaman, dilediğimzice internete girebileceğimiz 3G dünyası, başka bir bahara kaldı.

Şimdilik çok umutlanmayın. Şu anda ve yakın gelecekte, operatörlerin bize sundukları şu: "50-60 lira ödeyip, iki üç tane yüklü maili atarken sıkıntı yaşamayacağımız, bir de bir kafede, dışarıda bir yerde otururken bir dostumuzun MSN'den You Tube linki atması halinde sorunsuzca, takılmadan açıp video izleyebileceğimiz, uyduruk bi "kota sınırı ile dilediğimce sörf yapamıyorum ama internetten kopuk da değilim, Allah'ım ya'rabbim çok şükür" hissine sahip olmak.

Bunun üzerine bir 5-10 lira daha öderseniz, iş çıkışı sevdiğiniz dizileri kaçırmamanız için, otobüste, serviste, metroda, cep telefonunuzla televizyon da seyredebileceksiniz. Yayın parasını zaten reklamverenlerin ödediği ve TV kanallarının bu reklamlı yayını olabildiğince çok insana izletmekle yükümlü olduğu, hani bize yarım saat reklam seyrettiren canlı TV yayınından bahsediyoruz...

GSM operatörcüsü fazla akıllı arkadaşlarım, size sesleniyorum, dalga mı geçiyorsunuz benimle?

chip.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder