Gözlük, Nerd'in namusudur, şerefidir....! :d




Gözlük Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar :


Cilt renklerine göre yapılacak gözlük çerçevesi seçiminde de aşağıdaki ipuçlarına dikkat etmek faydalı olacaktır:


Açık ten: Açık gül veya amber rengi gibi açık renk ve hafif çerçeveleri tercih edin. Bu renkler açık tenli kişilerde güzel durur. Mavi, yeşil gibi çerçeveler ise açık tenli insanların yanaklarındaki canlılığı götürür.


Koyu ten: Koyu veya yanık ten ve koyu saçlı insanlarda gümüş, altın ve şeffaf gözlük çerçeveleri harika durur. Bu tip kişilerin fazla ağır kaçabilecek siyah renklerden uzak durmaları iyi olur.


Yüz Şekillerine Göre ise şu hususlara dikkat etmek faydalı olacaktır ;

Oval yüz: Oval yüze hemen her çerçeve uyar. Yumuşak köşeleri olan ve şakağa doğru yükselen kare şeklinde çerçeveler oval yüzlere özellikle yakışır.Çerçeve önerileri : Herhangi bir çerçeve

Yuvarlak yüz: Çerçevelerin yüzü daha uzun ve ince göstermesi gerekir. Genel anlamda aranması gereken yüzün en geniş kısmına eşit veya çok az daha geniş çerçevelerdir. Yüksek şakaklı çerçeveler daha uzun bir profil etkisi verir. Kaş çizgili çerçeveler de (kalın veya belirgin üst çerçeveler) gözü çekik gösterir ve bu etki yüzün daha uzun görünmesini sağlar.Çerçeve önerileri : Köşeli veya dikdörtgen, genişçe çerçeveler.

Elmas şekilli yüz: Bu yüz tipinde geniş veya yüksek elmacık kemikleri, dar alın ve çene bulunur. Oval çerçeveler yüzün kenarlarını yumuşatır; yumuşak kıvrımları olan kare çerçeveler de aynı etkiyi yaratabilir. Her durumda çerçevenin elacık kemiklerinin genişliğinden daha geniş olmamasına dikkat edilmelidir.Çerçeve önerileri : Oval, kare, çerçevesiz.

Kare yüz: Bu tip yüzde kuvvetli bir çene çizgisi, geniş bir alın ve elmacık kemikleri bulunur. Köşeleri yumuşatmak için yumuşak, kıvrımlı çerçeveler seçilerek yüze anlam verilebilir. Klasik oval çerçeveler de bu yüz tipine yakışır.Çerçeve önerileri : Oval, yuvarlak.

Uzun yüz: Yüzün en geniş yerinden daha geniş olmayan bir çerçeveyle yüzün olduğundan daha geniş ve kısa görünmesi sağlanabilir. Bu tip yüzde yuvarlak ve kare çerçeveler çok başarılıdır. Enine hatları kısa, boyuna hatları uzun olan çerçeveler de bu yüze göredir. Çerçeve önerileri: Yuvarlak, kare.

Üçgen yüz: Göz bölgesi vurgulanarak yüzün alt kısmındaki vurgu azaltılmalıdır. Şakağa doğru sivrilen çerçeveler bu dengeyi sağlamakta yardımcı olabilir. Alt çerçevesi olmayan metal modeller de deneyebilirsiniz.Çerçeve önerileri : Üst hatları düz olan çerçeveler.




Kolay Gelsin,



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder