Honda takımı sorunlu cbr-rr 600 için Kenan Sofuoğlundan özür diledi

Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası'nda mücadele eden Türk sporcu Kenan Sofuoğlu'nun takımı Honda, motorlarda yaşanan sorunlar nedeniyle özür diledi.

Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngiltere Donington Park'ta gerçekleştirilen sezonun 9. yarışında da istenilen performansı elde edemediğini kaydetti.

Motorda ciddi sorunlar bulunduğunu ve bunu çözemediklerini ifade eden Sofuoğlu, ''İngiltere'deki yarışmanın ardından takım menajeri, motorlardaki sorunlar nedeniyle ilk kez benden özür diledi. Takım, normalde motor hatalarını kabul etmez'' diye konuştu.

Sorun yaşamasına karşın takımdan ayrılmayı düşünmediğini ve 2011 yılına kadar da sözleşmesinin devam ettiğini belirten Sofuoğlu, şunları söyledi:

''Sezonun bitimine 5 yarışma kaldı. Hala kürsü şansım devam ediyor. Şimdi İtalya'ya testlere gideceğiz. Motorlara ayar getirmek istiyoruz. Bu sezon böyle geçebilir. Artık 2010'a bakıyoruz. Şu ana kadar 2 birincilik elde ettim. En fazla kazanan ise 4 birincilik aldı. Eğer testler iyi sonuç verirse sürprizler olabilir.''

Takımın bir parçası olduğunu dile getiren Sofuoğlu, ''Motosiklet pistlere uyum sağlamıyor. Geçen yılki ayarlarla performans alamıyoruz. Honda en iyi malzemeyi ana pilotlara verir. Bizim ikinci sınıf takımda sorun yok. Bizden daha iyi sonuçlar alıyorlar. Bu nedenle İtalya'da yeni amortisör deneyeceğiz'' dedi.

-''SON 7 SEZONUN ŞAMPİYONU-

Türkiye'nin henüz takım olarak böyle bir yarışmada yer almaya hazır olmadığını anlatan Kenan Sofuoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Türkiye, böyle bir takım kurabilecek durumda değil. Çünkü parayla olacak bir şey değil. Önce altyapı ve deneyim gerekiyor. İyi bir teknik ekip oluşturulmalı. Benim için şu an en uygun takım Honda'dır. Sonuçlardan memnun değilim ama takım bu sorunu mutlaka çözecektir. İleride yarışmayı bıraktığımda, federasyon ve devletin ilgili birimleriyle böyle bir takım oluşturabilirim.''

Honda'nın bu yarışmalarda iyi bir takım olduğunu ve önemli başarılar elde ettiğini belirten Sofuoğlu, takımın da bu sezon kötü günler geçirdiğini söyledi.

Motorlardaki sorunun takımın başarını etkilediğini ifade eden Sofuoğlu, ''Honda son 7 sezonun dünya şampiyonudur. Ama bu sene kaybedebilir. Çünkü her şey yolunda gitmiyor'' diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder