Efsane Michael Schumacher Geri Döndü

Michael Schumacher, Felipe Massa’nın sakatlanması üzerine emeklilik kararını bozarak, Avrupa Grand Prix’de Brezilyalı sürücünün yerine yarışacak.


Macaristan GP’de sakatlanan Massa’nın yerini kimin alacağı konusunda günlerdir devam eden spekülasyonlar, bugün Ferrari’den yapılan açıklamayla son buldu. Açıklamada, Schumacher’in yarış aracına geçmeye hazırlandığı duyuruldu.


Açıklamada, Schumacher’in, F1’e dönüş yapmaya “hazır” olduğunu ifade edilerek, Formula 1’de yeniden mücadele edebilmek için gerekli fiziksel hazırlılık durumunu sağlamak için önümüzdeki günlerde eğitim programlarına başlayacağı kaydedildi.

2006 sezonu sonunda F1 kariyerini noktalayan Alman pilot, Şubat ayında geçirdiği motosiklet kazasında boynundan sakatlanmıştı. Ferrari’nin bu nedenle, Schumacher’in F1’de yeniden yarışabileceği teyit etmeden önce herhangi bir problem olmadığını garantilemek istediği belirtildi.

Daha önceki açıklamalarında F1’e dönmek gi bi bir niyetinin bulunmadığını vurgulayan Schumacher de yaptığı açıklamada, bugün öğleden sonra takım patronu Stefano Domenicali, Ferrari Başkanı Luca Di Montezemolo ve diğer yetkililerle bir araya geldiğini söyledi.
Schumacher, “Her şeyden önce Tanrıya şük ürler olsun ki, Felipe’den iyi haberler geliyor. Yeniden en iyi şekilde sağlığına kavuşmasını diliyorum” dedi.

Massa’nın yerine geçeceğini belirten Alman sürücü bunun için kendini hazırlayacağını ifade ederek, “Formula 1 defterini çok uzun süre önce kapattığım doğru olsa bile, takıma olan sadaketimden dolayı, böyle bir üzücü b i r durumda umursamaz davramayacağım da bir gerçek. Bir yarış olarak da, bu durumun üstesinden gelmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” diye konuştu.

Böylece ilk kez Ferrari’de Kimi Raikkonen’le efsane pilot yan yana yarışmış olacak.

Son olarak Barselona’da F2008 ile Nisan 2008’de testlere çıkan Schumacher, F60’ı bugüne kadar hiç test etmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder