İşte Nokia 'nın İlk Bilgisayarı : Booklet 3G

Son olarak tanıttığı N 97 modeliyle dünya çapında büyük bir ilgi gören cep telefonu devi Nokia, telefonunun yanında özellikle bilgisayar üretimiyle pazar payını sürekli büyüten Apple, ve Samsung gibi rakipleriyle olan rekabeti kızıştıracak bir hamleye imza atarak 'Booklet 3G' adını verdiği ilk bilgisayar modelini piyasaya tanıttı.Kısa süre önce İntel ile stratejik bir işbirliği anlaşması imzalayan Finlandiya merkezli cep telefonu devinin bilgisayar sektörüne gireceği söyleniyordu. Ancak Nokia yapılan çalışmaları sır gibi saklıyor ve konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmıyordu. Beklenen açıklama bugün Nokia İskandinavya üretim müdürü Jo Harlow'dan geldi.

'Nokia Booklet 3G'yi devrim olarak değerlendiren Harlow Nokia'nın netbook sektörüne girdiğini doğruladı ve yeni cihazla ilgili bilgiler verdi. Booklet 3G'de dünya devi İntel tarafıdan üretilen işlemcilerin kullanılacağını söyleyen Harlow, iki firma arasında stratejik işbirliği anlaşması imzalandığını söyledi.

Dünyanın en büyük cep telefonu imalatçısının yeni dizüstü bilgisayarı 'Booklet 3G'nin bazı özellikleri ise şöyle olacak: 'Booklet 3 G' sadece 1,25 kg ağırlığında ve 10 inc büyüklüğünde olacak. Kasası Alüminyum olarak tasarlanan yeni netbook 12 saatlik pil ömrüne sahip olacak. Bunların yanında Booklet 3G'nin en önemli özelliği ise bağlantı özelliklerinde saklı olacak. Çünkü gelen bilgilere göre Nokia'nın yeni netbook'u, WiFi ve Bluetooth gibi iletişim teknolojilerine ek olarak kablosuz geniş-bant internet için 3G/ HSPA desteği de sunacak.

Nokia, Booklet 3G'nin fiyatını ve ne zaman piyasaya sunulacağın şimdilik sır gibi saklanıyor. Ancak 2 Eylül'de gerçekleştirilecek olan 'Nokia World' isimli etkinlikte merakla beklenen bu bilgilerin ve cihazla ilgili diğer detayların açıklanması bekleniyor.

Mobil teknolojisindeki uzmanlığını krize rağmen büyüyen laptop sektörüne aktarmayı hedefleyen Nokia bu sayede rakipleriyle olan rekabetinde bir adım öne geçmeyi hedefliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder