Rusya'nın Süper Sİlahı


Valiz büyüklüğünde bir cihazdan oluşan silah bir saniyede düşmana darbeyi indiriyor.

Bilim ve Yüksek Teknoloji Konseyi üyesi akademisyen Vladimir Fortov, süper silahın eşi değeri bulunmayan cihazdan oluştuğunu ve dış görünüşünün de fazla büyük olmadığını söyledi.

Ballance Intelligent Manufacturing” dergisinin haberine göre kapasitesi nükleer santralinin bir veya hidroelektrik santralinin iki reaktör enerjisi gücü kadar olan silah valiz büyüklüğünde bir cihazdan oluşuyor.

Rus bilim adamı Fortov icat ettikleri süper silahın sadece düşmanın elektronik ortamını değil, aynı zamanda da kapsama alanında bulunan sivil vatandaşların da yararlandığı tüm elektronik sistemlerini çökertebileceğini belirtiyor.

Fortov, "Silah bir saniye içinde çalışıyor. Bu saniye dilimi de düşmanın tüm elektronik sisteminin çökmesi için yeterli. Yani radar, elektronik nişan alma araçları, navigasyon için kullanılan GPS sistemlerini, cep telefon cihazlarını devre dışı bırakıyor. Ayrıca uzaktan tanklar durdurabiliyor, jetlerin yönleri şaşırtılabiliyor, uzaktan kumandalı bombalar patlatılıyor." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder